De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA-statenlid wil meer duidelijkheid over plan waterwinning Wierden

CDA-statenlid wil meer duidelijkheid over plan waterwinning Wierden

WIERDEN – Het statenlid Van der Toorn stelt van het CDA in Overijssel meer meer duidelijkheid van het college van gedeputeerde staten over de waterwinning in Twente in relatie tot de belangen van  de landbouw, natuur en milieu. Ze informeert naar de belangenafweging, de stand van zaken en eventuele alternatieven. Ten behoeve van de zorg voor voldoende drinkwater wil het waterdrinkberif Vitens in Wierden een nieuw wingebied.

Van der Tooorn noemt de antwoordeen 'erg technisch' en ze bieden volgens haar 'weinig bestuurlijke ruimte bieden richting perspectief voor de betreffende ondernemers'. Dit betekent volgend het statenlid dat de CDA-fractie zich zal  beraden op mogelijke vervolgstappen die dan na het zomerreces aan snee komen. Begin dit jaar stelde het CDA-raadslid Egberts te Wierden al vragen over een nieuw waterwingebied  aan de Wittenbeltsweg.

In de buurtschap Notter aan de westzijde van het dorp Wierden zou het waterwinbedrijf Vitens namelijk een lap grond hebben gekocht of willen kopen teneinde er in de toekomst water te winnen. Vitens stelde desgevraagd nooit mededelingen te doen over verwerven, ‘ter ontkenning noch ter bevestiging’. Eerder werd op de Dennenkamp aan de Nottermorsweg een wingebied voor drie miljoen kubieke liter in gebruik genomen ter vervanging van de inkrimping van het gebied aan de Nijverdalsestraat waar de nieuwe N35 is gedacht. In het gebied spelen ook de belangen van landbouw en natuurbescherming (Wierdenseveld).

 

Deel dit nieuws!