De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nollen in Hengevelde rijgt ook Koehorst in Borne aan bakkersketen

Nollen in Hengevelde rijgt ook Koehorst in Borne aan bakkersketen

BORNE/HENGEVELDE – Opnieuw breidt het bakkersbedrijf Nollen in Hengevelde zijn imperium uit. Er is overeenstemming bereikt over de overname per februari volgend jaaar van bakker Koehorst in Borne.' Koehorst blijft er werken, want komt in dienst bij Nollen. Bij het behoud van zelfstandigheid had hij fors moeten investeren, want juist doordat het goed ging (stijgende verkoop) was de noodzaak groot om te investeren.

Koehorst ging het gesprek aan met Nollen, aanvankelijk over uitbestedig van werk, maar gaandeweg kwam overname in beeld. Dat is na bijna een kwart eeuw succesvol bouwen een een eigen dorpszaak met meer winkels wel even doorbijten en wegslikken, maar volgens Nollen voor de toekomst het beste. Het hielp wel dat er van meet af aan een vakmatige klik was met Nollen, dat op zijn beurt schalgrootte nastreeft.

Het bakkersconcern Nollen bestaat volgend jaar een eeuw en is sinds enige tijd met een imposante groeistrategie bezig. Na de overname van winkels in omliggende dorpen, waaronder Goor en Enter, zijn nu ook recent drie winkels in Enschede overgenomen, nadat dit eerder in Deventer gebeurde. Hiermee komt het totaal nu op zestien winkels en met de twee zaken van Koehorst telt het imperium er achttien.

Theo en Johanna Nollen startten in 1921 de eerste bakkerij in Hengevelde. In 1945 nam de tweede generatie van de bakkerij over. Dat waren Theo junior en zijn vrouw Mieny namen de bakkerij over; hij trok met de ‘broodfiets’ naar dorpen en ommelanden, zij bestierde de winkel. Momenteel runt de derde generatie, Vincent, met echtgenote Antoinete, de bakkerij. Hij is bezig er een brood- en banketimperium van te maken.

Deel dit nieuws!