De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad Twenterand minus SGP furieus over onbetrouwbare provincie

Raad Twenterand minus SGP furieus over onbetrouwbare provincie

VROOMSHOOP/GEERDIJK – Het provinciebestuur solt met de belangen van de aanwonenden van het kanaal Almelo-De Haandrik, van wie velen schade aan hun huizen hebben sinds de periode dat de vaargeul werd verdiept en nieuwe damwanden werden geslagen. Dat vindt de grootst mogelijke meerderheid van de gemeenteraad van Twenterand, want de SGP-fractie zette geen handtekening onder de brief. De gemeenteraad van Twenterand rept over ‘een bizar debat’ in Provinciale Staten van Overijssel. Tegen alle bezweringen vooraf dat dit niet zou gebeuren is volgens de raad van Twenterand een debat gevoerd waarin partijpolitieke belangen domineerden. Er zou zijn ‘gesold met onze inwoners, jullie inwoners - om te schamen!’, aldus de gemeenteraad.

‘Het is voor ons als volksvertegenwoordigers, net als voor de aanwonenden, niet te verkroppen en onvoorstelbaar dat u niet over uw schaduw heen heeft weten te stappen. Coalitie of oppositie tellen niet in dit soort unieke kwesties: het gaat om het belang van leefbaarheid van inwoners in het gebied met bovendien negatieve effecten op de volksgezondheid van onze en jullie inwoners. Die niet zitten te wachten op streberige statenleden die punten willen scoren voor hun partij of voor zichzelf. En daarmee vervolgens ook nog koketteren in de media dat ze het zo goed hebben gedaan in belang van de inwoners en een verbindende rol hebben gespeeld...’

Weliswaar is de schaderegeling voor bewoners van kapotte woningen beter dan de eerste van gedeputeerde Boerman, maar slechter dan Provinciale Staten aanvankelijk wilden. Boerman dreef evenwel een wig in het meerderheidsblok en vond met name in het CDA-statenlid Van Moorsel een uitvoerder van de afzwakking. De gemeenteraad van Twenterand hekelt vooral dat er nog steeds veel vaag is als het gaat om schadevergoeding, waardoor de materiële en financiële onzekerheid blijft. Ook heeft de raad geen goed woord over de ‘gebrekkige communicatie’ van de provincie Overijssel. Er zal tegen beloftes in komende vrijdag voor de getourmenteerde bewoners nog géén duidelijkheid zijn, terwijl wél was beloofd dat ze dan zouden weten waar ze materieel en financieel ze aan toe zijn.

Deel dit nieuws!