De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Betere ontsluiting Borne/Zenderen kan samengaan met mestfabriek

Betere ontsluiting Borne/Zenderen kan samengaan met mestfabriek

BORNE/ZENDEREN - Het heeft alles van mooie deal in het gebied tussen hoofdkern Borne en kerkdorp Zenderen: de bouw van een ongewenste mestfabriek aan de ene kant en de aanleg van een gewenste ontsluitingsweg aan de andere kant. Het kan zomaar zo gaan. De gemeenteraad van Borne wil een goede verbindingsweg met de A1/A35 en de dorpsraad Zenderen wil een eind aan de verkeersoverlast in het centrum vanwege het vele verkeer tussen Almelo en Hengelo en van en naar Albergen.

De gemeenteraad en de dorpsraad hebben beide grote bezwaren tegen de bouw van de gewraakte mestvergistingsinstallatie op de vroegere stortplaats Elhorst-Vloedbelt, mede vanwege de verwachte toename van het verkeer van, naar en tussen beide kernen, maar als die gepaard gaat met een sterke verbetering van de verkeersafwikkeling in zowel de hoofdkern als het kerkdorp valt er wellicht toch wat beter mee te leven. De kans daarop is groter door een procedure bij de Raad van State.

De gemeenteraad van Borne wil een goede verbindingsweg met de ket Knooppunt Azelo/Buren en de dorpsraad Zenderen wenst een eind aan de verkeersoverlast in het centrum vanwege het vele verkeer tussen Almelo en Hengelo én van en naar Albergen. De gemeenteraad en de dorpsraad hebben beide grote bezwaren tegen de bouw van de gewraakte mestvergistingsinstallatie op de vroegere stortplaats Elhorst-Vloedbelt, maar ze hebben er vermoedelijk minder problemen mee als de bouw gepaard gaat met een sterke verbetering van de verkeersafwikkeling in de hoofdkern zowel als het kerkdorp.

Voor de Raad van State is duidelijk dat vuilverbrander annex energiebedrijf Twence bij de bouw van een moderne mestvergister op de oude stortplaats Elhorst-Vloedbelt in Zenderen  voor een goede aan- en afvoer moet zorgen, waarbij ze de doorgaande weg in het kerkdorp verplicht mijden. Dat spoort met de plannen voor een nieuwe weg tussen Almelo en Borne over het zogenoemde Vloedbelt-tracé bezijden de spoorlijn. Daar heeft de gemeente ook belang bij om het Borne beter te ontsluiten.

Deel dit nieuws!