De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXCIX

Waarom de grutto de mens bedreigt...

Alles wat leeft moet sterven, anders zou het niet leven. En het zal de mens niet anders vergaan. De mens die zich de kroon van de evolutie waant, maar zich gedraagt als slokop van alles dat ademt. Dit schoot me te binnen toen ik vernam over de angst van vogelaars over het uitsterven van weidevogels. Want het nageslacht van de grutto dient namelijk als voedsel voor de kraai, marter, reiger en vos.

Wat een drama, vindt de gruttobescherming, maar gelukkig hebben we daar middelen voor. Laat dat maar aan de gejachtgeweerde buksschieters in hun groen, groen, groen, groen knolle-knollen-land over. En die jagers planten zichzelf voort zodra het gras twee kontjes hoog is. Als de grutto gelijk de dodo uitgestorven is omdat de natuur zijn gang gaat volgen de kraai, marter, reiger en ook de vos.

Waarna het laatste dier ziet dat het als enige is overgebleven en erachter komt dat hij niet kan leven doordat hij alles om zich heen doodde. Ach ja, de mens, bloed, bot en vlees in een vel. De soort zal uitsterven net als ooit de mastodont, de sabeltandtijger en de Pyrenese steenbok. u, waarde lezer, en ik, Twentsgeboren steenbok, overleven dit proces niet -vroeger of later gaan we naar de gruttohemel.

 

Deel dit nieuws!