De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen bereid tot opvang kinderen Griekse vluchtelingenkampen

Tubbergen bereid tot opvang kinderen Griekse vluchtelingenkampen

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen is bereid kinderen uit overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland op te vangen, op voorwaarde van 'goede begeleiding'. Het gaat om kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden zonder ouders in propvolle kampen verblijven. Dat leidt tot deerniswekkende taferelen en wereldwijd mededogen.

De gemeente Tubbergen heeft daarom de petitie 500kinderen.nl ondertekend en zich daarmee aangesloten bij de groeiende zogenoemde ‘coalition of te willing’ die inmiddels bijna 150 gemeenten telt die zich bereidwillig hebben opgesteld om de opvang te realiseren voor de kinderen die afkomstig zijn uit onder meer Syrië en Afghanistan.

Griekenland vraagt de lidstaten van de Europese Unie een groep van 2.500 kinderen op te nemen die zonder familie vastzitten in de kampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is volgens Tubbergen door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. Elf landen in Europa gaven inmiddels gehoor aan de noodkreet en ook 150 gemeenten in Nederland.

 

.

 

Deel dit nieuws!