De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding van ploegendiensten bij vestiging van Sekisui in Almelo

Uitbreiding van ploegendiensten bij vestiging van Sekisui in Almelo

AADORP- Voor het Japanse bedrijf Sekisui Kasei Europe in Aadorp gaan de zaken zo goed dat het overschakelt op continu-productie. De dochteronderneming van de Japanse multinational breidt in coronatijd de productie uit van drieploegendiensten naar vijfploegendiensten en een 24/7 bezetting, inclusief de weekenden. Het bedrijf stelt dat dit nodig is om te kunnen blijven voldoen aan de sterke groei.

Om de vijfploegendiensten te vervullen heeft het bedrijf diverse vacatures uitgezet in de regio Almelo. Het bedrijf is wereldwijd gespecialiseerd in het produceren van speciale polystyreen-verpakkingen voor de voedsel-, cosmetica- en automobielindustrie. Daarnaast ligt een accent op het recyclen van plastic. Volgens directeur Wansink van Sekisui op het Bedrijvenpark Twente is sprake van een noodzakelijke stap.

'Wij hebben al enige tijd last van een capaciteitstekort in onze productie en kunnen niet meer aan de vraag van al onze klanten voldoen bij het behouden van een drieploegen-dienst. Het is best een ambitieus streven om de vijfploegendienst rond te krijgen voor september, maar zeker niet onrealistisch', aldus Wansink, die ook wijst op het effect dat de werkgelegenheid substantieel toeneemt.

Deel dit nieuws!