De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Koster wil in Vriezenveen snel begin drie majeure bouwprojecten

Koster wil in Vriezenveen snel begin drie majeure bouwprojecten

VRIEZENVEEN - De nieuwbouw van woningen op de plek van Zandwijk in Vriezenveen kan op korte termijn beginnen. Volgens wethouder Koster is het nieuwbouwplan 'op details na' klaar.  Verder zal er volgens de wethouder nog vóór de zomer een begin worden gemaakt met de bouw van  woningen in de nieuwe wijk Het Mozaïek aan de achterkant van het gemeentehuis. Tevens is de wethouder er veel aan gelegen nog in deze raadsperiode, dus binnen anderhalf jaar, de 'schandvlek' van het Manitobaplein (achenebbisj van de voormalige Rabobank) weg te poetsen.

De gemeente Twenterand heeft met een aantal erfgoedinstanties overeenstemming bereikt over het behoud van enige gevelelementen. Er verrijzen negentien woningen. Het huidige karakteristieke pand zal plaats maken voor deels historiserende nieuwbouw, waarin markante bouwelementen dienen terug te komen, zoals het karakteristieke balkon en de gevelkop. 

Koster heeft als gezegd ook haast om gronden achter het gemeentehuis bouwrijp te maken, in het gebied Mozaïek. Er bestaat voldoende belangstelling voor de kavels, ook van starters op de woningmarkt. Er gaan zo'n 35 bouwpercelen in de verkoop. De bedoeling is te komen tot  een groene aankleding van Mozaïek en daarenboven met voldoende parkeerhavens. Het stedenbouwkundig ontwerp is goeddeels klaar en de gemeente ontwikkelt zelf.

Voor de kwestieuze plek van de oude Rabobank is er ook een doorbraak, want projectontwikkelaar Timmerhuis uit de Weitemanslanden wil nu ook tempo maken en zal zijn 'maat' Bolte ook wel in die richting duwen.. Er komen volgens plan 36 appartementen, waarvan twintig met een zorgbestemming, deels 24-uurs-zorg. De huidige verkrotting van de gehele 'westwand' van het Manitobaplein kan worden aangepakt als op de hoek van het gewezen bankgebouw letterlijk en figuurlijk een doorbraak kan worden gerealiseerd ten nutte van nieuwbouw.

Deel dit nieuws!