De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo Promotie verhuist van monumentale villa naar winkelpand

Almelo Promotie verhuist van monumentale villa naar winkelpand

ALMELO - Na ruim drie jaar verruilt de Stichting Almelo Promotie het prestigieuze Ledeboerpand aan de Wierdensestraat, op de hoek met het Waagplein, voor een leegstaand winkelpand aan de Grotestraat-Zuid. Het gaat om de winkel op de hoek met het Amaliaplein, grenzend aan het horecapand Willem IV. Dat is wat meer excentrisch ten opzichte van het vernieuwde Marktplein en ook de Koornmarkt dan het Ledeboerpand.

Bij de verhuizing drie jaar geleden naar het Ledeboerpand, vanuit het gebouw aan de Rosa Luxemburgstraat, liet directeur Van der Steeg van de Stichting Almelo Promotie weten vooral in de monumentale villa te willen zitten vanwege 'de prachtige plek' en 'het geweldige gebouw' dat zich in alle opzichten zou lenen voor de promotie van de stad. Onduidelijk is nu wat de belangrijkste overweging is om te verhuizen.

Van der Steeg was vandaag onbereikbaar. Mogelijk is de verhuizing een puur financiĆ«le kwestie en heeft het  te maken met de bezuiniging die de gemeente Almelo doorvoerde op het jaarbudget dat de gemeente voor de promotie van Almelo overmaakt.

 

 

Deel dit nieuws!