De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXCXVII

Midas Dekkers citeerde vanavond op de radio Hans Galjaard: 'Alle mensen zijn ongelijk.' Daarmee is de hele discussie hier te lande over rassen, kleuren en gender teruggebracht tot de essentie. Geen mens is gelijk aan een ander, alle mensenkinderen zijn wel onderling verwant, want uit één soort geboortig. Een toeval dat velen graag als sturing zien, maar Dekkers als een tijdelijk natuurverschijnsel.

Ik ben al jaren verzot op een pratende of schrijvende bioloog Midas Dekkers, met al zijn reltativering, alles terubrengend tot de essentie. Een begenadigd verteller bovendien. Hij wimpelt tegenwerpingen bijvoorbeeld af met de volgende vaststelling: 'Als het antwoord je niet bevalt, betekent dat niet dat de vraag niet deugt.'  Dat zei hij vanavond in een marathonnterview met de ook excellente Floortje Smit.

Dekkers noemde de taal zijn gereedschap en zijn wapen, dat klopt, want ik heb hem een aantal malen gehoord en gesproken, en hem in januari 1991 na een lezing in Hof 88 met aanpalend bezoek aan schenkhuis Het Hookhoes zelfs nog achterop de fiets naar het Postiljon Motel gebracht.  In het café hadden we naar televisietje van kroegbaas Marcel gekeke omdat die avond de Golfoorlog uitbrak.

Deel dit nieuws!