De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Honderd woningen op terrein Odink & Koenderink te Haaksbergen

Honderd woningen op terrein Odink & Koenderink te Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op het drie hectare omspannende bedrijfsterrein van de firma Odink & Koenderink te Haaksbergen zullen op termijn een kleine honderd woningen worden gebouwd. De gebouwen aan de Parallelweg zijn sinds enige tijd al eigendom van de Rijssense projectontwikkelaar Ter Steege en worden door Odink & Koenderink gehuurd. Het bedrijf oriƫnteert zich op een plek voor nieuwbouw.

In de gemeentelijke structuurvisie is de transformatie van het bedrijfsterrein naar woonwijk al geregeld. De realisering van een woonwijk op de plek van bedrijvigheid is een 'kunstje' waarin Tet Steege specialist is, want eerder vond de transformatie plaats van Texoprint (Bleekerij) in Boekelo en momenteel vindt dit plaats in het watertorengebied in Hengelo en het Ten Categebied (IndiĆ«) in Almelo. Op termijn gebeurt het ook met gronde en fabrieksgebouwen van Ten Cate in Nijverdal. 

Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in Haaksbergen over een jaar of twee als de woonwensen in het dorp in beeld zijn gebracht en er overeenstemming bestaat over het bestemmingsplan van het gemeentebestuur. De bedoeling van Ter Steege is elementen uit de geschiedenis van de bedrijfsgebouwen te handhaven dan wel in de nieuwbouw te integreren.

Deel dit nieuws!