De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXCXII

Het belang van een lokale zendmast. Daar hoeft niemand mij van te doordringen. Zoals een beetje dorp zijn eigen krant moet hebben, en dan bedoel ik niet een door één op één met persberichten volgeplakte advertentiefolder, zo moet elke nederzetting  haar eigen omroep hebben. En daar zijn een frequentie en een zendmast voor nodig.

Bij mij in het dorp is de zendmast recent afgebroken. Op zich logisch, want de lokale omroep is al een tijdje opgeheven en dan heeft zo'n mast ook geen functie. Als het gemeentebestuur de omroep de nek omdraait, dan kun je de mast ook wel onttakelen. Naar nu blijkt heeft een voor lokale begrippen verwegdorp de boel gewoon overgenomen.

Zo gaat dat natuurlijk niet, dat de lokale omroep in dorp A een doorgeefluik is van een lokale omroep in dorp B. Dan is het naar aard en schaal géén lokale omroep. Over het belang van lokale omroep kan ik met tientallen jaren ervaring een paar woorden meepraten. De belangrijkste woorden: een gemeente, een redactie en ja, ook een mast.

 

Deel dit nieuws!