De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Enschede wil fonds om van stadsores kansen te maken

Raad van Enschede wil fonds om van stadsores kansen te maken

ENSCHEDE – Om te kunnen investeren in ‘duurzame weeropbouw’ wil de gemeenteraad van Enschede een fonds vormen teneinde na de zomer te investeren met een accent op welzijn, werk en welbevinden. De motie van BBE en CDA kreeg vóór het zomerreces algemene instemming.

‘Na elf jaar bezuinigen is het voldoende geweest, extra bezuinigen vanwege corona helpt ons niet om er sterker uit te komen… het is tijd om te investeren, in het collectief, het algemeen belang, in Enschede’, aldus een toelichting van fractievoorzitter Teutelink van BBE, de grootste partij in de raadszaal. De zomer zal worden benut voor gesprekken met personen en groepen.

Het fonds zou ondersteunend moeten zijn voor ‘duurzame initiatieven uit de samenleving’. En ook: ‘Dit betekent het inzetten van de kracht van de sterke netwerken die onze gemeenschap kenmerken, zoals vitale verenigingen, maatschappelijke instanties, lokale ondernemers, werkers in de creatieve sector, historici, en andere deskundigen in buurten, buurtschappen, wijken, dorpen.

Deel dit nieuws!