De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan uitbreiding industrietrrein in Rijssen bij Ligtenbergerveld-Oost

Plan uitbreiding industrietrrein in Rijssen bij Ligtenbergerveld-Oost

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten wil grond verwerven voor industrie in het gebied tussen de Ligtenbergerdijk, de Ploegweg en de Schoneveldsdijk te Rijssen. Door de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op de gronden van toepassing te verklaren moeten bewoners bij plannen tot verkoop de percelen eerst aan de gemeente aanbieden.

Het bedoelde gebied, dat nu een agrarische bestemming heeft, sluit aan bij industrieterrein Plaagslagen te Rijssen. Uit een onderzoek zou volgens de gemeente zijn gebleken dat het gebied in de directe omgeving van Ligtenbergerveld Oost het meest geschikt zou zijn voor nieuwe bedrijvigheid. Bijzonder is dat in deze contreien ook een zogenoemde ‘natte verbindingszone’ ligt die de natuurgebieden van de Friezenberg en Holterberg verbindt met de natuur van de Zunasche Heide en het Wierdenseveld.

In het verleden is het gebied tussen Rijssen en Holten ‘op slot gezet’ vanwege de natuurontwikkeling en mocht ook geen woningbouw gepleegd worden aan de oostzijde van het gebied me zijn 'natte natuurzone'. De gemeenteraad van Rijssen-Holten zal na het reces, in september, zijn licht laten schijnen over het voorstel van het college. Er s trouwens in de buurt, aan de Akkerrand al verzet hoorbaar en zichtbaar; bewoners van het gebied willen de komst van industie zien te verijdelen.

Deel dit nieuws!