De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo investeert stevig in een 'groene oase' op de Bataafse Kamp

Hengelo investeert stevig in een 'groene oase' op de Bataafse Kamp

HENGELO - De gemeente Hengelo investeert 1,3 miljoen in de omgeving van de Bataafse Kamp, waarvan vier ton bestemd is voor het 'stadspark' dat vóór de voormalige school zal worden aangelegd. De provincie stelt voor dit park als entree van de binnenstad nog eens krap een kwart miljoen beschikbaar. Het park zou zorgen voor een 'unieke groene woonomgeving midden in de stad op loopafstand van het station'. Het ontwerp van het park komt van landschapsarchitect Niek Roozen. Hij gaat uit van 'kleurrijke vlakken met natuurlijke beplanting'. Dit zou 'een rijke biodiversiteit in het park en de stad' garanderen. Ook komt er een duidelijker verbinding met het Prins Bernhardplantsoen.

De vijver in het park krijgt een opknapbeurt, er worden nieuwe waterplanten toegevoegd en er komt eveneens ruimte voor het waterorgel dat met deze stek dan toch een vaste plek krijgt in de Hengelose binnenstad, waar een groep inwoners, onder wie leden van de gemeenteraad, jaren druk voor hebben gemaakt Verder blijft volgens de gemeente Hengelo veel gras om de bomen en kunstwerken in het park goed tot hun recht te laten komen. Er zal aldaar ook worden gezorgd voor banken ter verpozing.

Zoals bekend zal de ontwikkelcombinatie Bataafse+ (bestaande uit HK2 en Nijhuis Bouw) het markante gebouw van de gewezen school voor voortgezet onderwijs verbouwen tot circa veertig appartementen en zogenoemde stadsvilla's. Het  gemeentebestuur stemde daar afgelopen week na een eerdere uitverkiezing ook formeel mee in. De beide bedrijven zijn nu eigenaar van pand en park. De gemeente grijpt de werkzaamheden aan voor herbestrating in de omgeving, inclusief de vervanging van de riolering. Aan de kant van de Drienerstraat komt een ‘opening’ in de nieuwbouw met een onderdoorgang naar het park. Ook het openbaar groen rondom het parkeerterrein aan de Drienerstraat krijgt blijkens gemeenteberichten een opfrisbeurt ter veraangenaming van der omgeving.

 

Deel dit nieuws!