De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Restauratie van Huize Keizer en 't Heemhoes in hart van Denekamp

Restauratie van Huize Keizer en 't Heemhoes in hart van Denekamp

DENEKAMP – Alle seinen staan op groen voor de restauratie van het museum Huize Keizer en ’t Heemhoes aan het Kerkplein te Denekamp, Vanwege de status van rijksmonument zal het ministerie het leeuwendeel  van de kosten op het zere been nemen. Verder komt de provincie Overijssel in de benen om een bijdrage over te  maken voor de herrijzenis van het rijksmonumentale ensemble in het centrum van Denekamp tussen de majestueuze Sint Nicolaaskerk en het nieuwe Schip van Staat.

Het museum omvat een permanente expositie van een winkel/woonhuis in de stijl van de jaren honderd jaar geleden. Daarnaast houdt de Culturele Raad ook actief er met enige regelmaat activiteiten, in hoofdzaak concerten. In het naast de winkel gelegen koetshuis vinden regelmatig wisseltentoonstellingen plaats van vaderlandse en internationale kunstenaars plaats. De toegang tot het museum is gratis. Behalve van de ontvangst van vrije giften is de Stichting Culturele Raad afhankelijk van de gemeentelijke subsidie en  de afgelopen vijftig jaar wordt die keurig overgemaakt.

Het monumentale pand  dateert uit de vroege achttiende eeuw en heeft sinds 1976 een in hoofdzaak museale functie. Vanuit de winkel werden koffie, thee, kandij en andere koloniale waren verkocht door gezinsleden van de familie Keizer, waarvan de laatste 'Dames Keizer' tot begin 1970 metterwoon in het pand verbleven. Na hun vertrek dreigde nog even sloop, maar dat werd te elfder ure voorkómen.

Deel dit nieuws!