De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Diepenheim biedt culturele zuurstof met twee maanden vol try-outs

Diepenheim biedt culturele zuurstof met twee maanden vol try-outs

DIEPENHEIM - De eerste editie van 'Heimland (de zomer door)' in Diepenheim begint deze week met een voorstelling van de actrice Nhung Dam en regisseur Koos Terpstra. Ze zijn woensdag te gast op de Literaire Avond in Herberg De Pol en brengen donderdagavond een try-out van de voorstelling ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’,  die ze vanaf volgende maand in het DeLaMar Theater in Amsterdam spelen. Het zijn de eerste uitingen van cultuur na corona in het Twentse stedeke, die deze en volgende maand bij Herberg De Pol plaatsvinden.

De maatregelen rondom het coronavirus hadden de afgelopen drie maanden ingrijpende gevolgen voor veel artiesten. Ze konden noch mochten  (samen) werken en konden deswege geen nieuwe voorstellingen instuderen, laat staan spelen. Ze staan te popelen om hetgeen ze nu hebben aan het publiek te tonen. Er zijn daarom tijdens 'Heimland (de zomer door)' bij De Pol voornamelijk try-outs te zien. De artiesten kunnen hun productie in een vergevorderd stadium ‘testen’ bij het publiek en de bezoeker krijgt een bijzondere ervaring.

Circus, theater, literair, culinair, film en muziek, het komt in juli en augustus allemaal voorbij in Diepenheim, in een aangepaste variant op het jaarlijkse theaterfestival 'Heimland'. In plaats van één weekend vol voorstellingen, optredens, kunstuitingen en samenkomsten, staan er nu verspreid over de zomermaanden uiteenlopende (op maat gemaakte) try-outs, optredens en andere culturele activiteiten op de agenda. Op het gebied van die drie pijlers is er veel te zien en te doen, ook veel performances die in Diepenheim zijn bedacht, geoefend, bijgeschaafd en vertoond. Gedurende het hele jaar resideren er professionele, (inter)nationale theatermakers, muzikanten en kunstenaars van diverse disciplines in Werkplaats Diepenheim. Er zijn er tijdens 'Heimland (de zomer door)' alleen producties te zien die (deels) in Werkplaats Diepenheim gemaakt zijn.

Deel dit nieuws!