De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXCIV

Je kunt ook gewoon Rutte bellen. Als je iets wilt aankaarten. Bijvoorbeeld over het belang van een Europese aanbesteding bij de aankoop van bussen. Dat je dan niet gedwongen zaken hoeft te doen met curieuze regimes in landen als bijvoorbeeld China. Verzin dan een Keolist. Wijs op het belang van en voor Europa. Volgens de Overijsselse gedeputeerde Van Hijum moet Europa zich niet uitleveren. Daar heeft hij zoals gisteren op deze site gemeld bij het Comité van de Regio's iets over gezegd.

Waarom gaat Van Hijum met zo'n tweederangs gezelschap klaverjassen? Waarom niet op het hoogste niveau? Ik hoorde vandaag dat president Charles Michel van de Europese Unie morgenavond in het Catshuis komt bijkletsen (dineren) met premier Rutte. Dan gaat het over corona en economie en uiteraard alles in Europees perspectief. Dus, als die Van Hijum wat wil moet hij vandaag even bellen met de premier. Hij zal het nummer toch wel hebben? Anders weet hij wel hoe hij eraan moet komen.

Binnenkort spreekt Rutte ook nog bilateraal met zijn Duitse collega Angela Merkel. Met een beetje goeie wil komt de bussenkwestie dan over twee weken aan de orde tijdens een Europese top.

 .

Deel dit nieuws!