De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede gaat - na oponthoud - in oktober verder met bouw de Kop

Enschede gaat - na oponthoud - in oktober verder met bouw de Kop

ENSCHEDE - Na enig oponthoud worden de werkzaamheden aan het bouwproject De Kop aan de zuidkant van het stadscentrum van Enschede na de zomer hervat. Vanwege stijgende kosten liep het project onlangs vast in financieel drijfzand, maar het wordt na de zomer toch weer vlotgetrokken nu de gemeente en de projectontwikelaar overeenstemming bereikten over financiën om volumes.

 De tweede fase van project De Kop zal vermoedelijk in oktober effectief van start gaan. Het betreft dan de Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval. De busbaan gaat naar het midden van de weg, er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en met wadi’s en een hemelwaterriool wordt de wateroverlast in deze straat aangepakt.

Als bekend verdwijnt de rotonde Zuiderval, want die maakt plaats voor een kruising met verkeerslichten: rood-oranje-groen revisited. Ook pakt de gemeente Enschede in dezelfde fase de Zuiderspoorstraat en de Haaksbergerstraat vanaf de rotonde met de Zuiderval tot en met de kruising Broekheurnerweg aan. De verwachting is dat deze klus om en nabij  een jaar in beslag zal nemen.

 

Deel dit nieuws!