De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn verbaasd over autovrije Grotestraat in Nijverdal

Lokaal Hellendoorn verbaasd over autovrije Grotestraat in Nijverdal

NIJVERDAL - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn wil ter bevordering van de verkeersveiligheid gedurende een maand in de zomer de Grotestraat, tussen de Máximastraat en de Meyboomstraat, sluiten voor de automobilist. De proef houdt in dat de weg van woensdag 15 juli tot en met zondag 16 augustus wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Gedurende de proef kunnen alleen fietsers en voetgangers gebruikmaken van het verblijfsgebied in het centrum van Nijverdal.

De raadsfractie van Lokaal Hellendoorn laat in de aanloop naar de laatste raadsvergadering vóór het zomerreces, overmorgen, weten verrast door de afsluiting van de Grotestraat voor de automobilist. De fractie wijst erop dat de gemeente de afgelopen jaren fors investeerde in overleg met bewoners, bezoekers en neringdoenden.

De fractie wil weten of het college zich baseert op ongevallencijfers  en zo ja welke dat dan zijn. Ook vraagt Lokaal Hellendoorn of er andere redenen zijn om de straat een maand lang voor automobilisten tot verboden gebied te verklaren en op welke wijze de ondernemers in het gebied tussen de Máximatraat ende Meijboomstraat, maar ook de ondernemers in de rest van de Grotestraat) bij de besluitvorming betrokken bij de maartegel, en de Grotestraat Noord-Meyboomstraat een veilige omleidingsroute zijn.

 

Deel dit nieuws!