De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo bouwt nieuw zwembad met sporthal en... minder jaarlasten

Almelo bouwt nieuw zwembad met sporthal en... minder jaarlasten

ALMELO - De gemeente Almelo gaat een nieuw zwembad bouwen op de plek van het huidige met twee overdekte baden, een buitenbad en een sporthal. Het bestaande zwembad en de bestaande sporthal worden afgebroken. Dat levert behalve voor de nieuwbouw eveneens geld op voor herontwikkeling van een deel van het vrijkomende terrein. De inzet van het college van burgemeester en wethouders is dat het huidige tekort van een miljoen op de jaarexploitatie zal worden gehalveerd.

De gemeenteraad komt na het zomerreces over het plan te spreken. De bedoeling was dit vorige maand al te doen, maar het college besloot dit dossier over de vakantie heen te tillen. Het beoogde zwembad krijgt twee overdekte 25 meter-binnenbaden, waaronder een wedstrijdbad, dat ook geschikt is voor duikers en dat door een schuifwand een uitloop krijgt naar de ligweide, een buitenbassin en een sporthal 

De nieuwbouw vergt blijkens een collegebesluit 16,8 miljoen euro, met naar verwachting van de gemeente Almelo aflopende kapitaal- en dus exploitatielasten, mede door een sterke vermindering van de energielasten, maar Ook rekent het college op een flinke extra belangstelling van gebruikers/recreanten uit de omgeving, waarbij (de bouw van tal van) andere nieuwe zwembaden in de regio klaarblijkelijk heen rol van betekenis speelt.

 

Deel dit nieuws!