De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hotel Het Landhuis eerste bedrijf Oldenzaal met predicaat Hofleverancier

Hotel Het Landhuis eerste bedrijf Oldenzaal met predicaat Hofleverancier

OLDENZAAL - Aan burgemeester Welman der gemeente Oldenzaal  vandaag het predicaat Hofleverancier uit te reiken aan Hotel Het Landhuis.  Dat deed hij in en uit naam van koning  Willem Alexander. Er hoorde ook nog een plaquette bij. Het bedrijf is het eerste in de Hanzestad dat deze eer is beschoren. De toekenning was trouwens al enige tijd bekend, maar kon vanwege de coronacrisis tot op heden nog niet worden geformaliseerd, maar nu het mócht gebéúrde het ook.

Voor de gelegenheid zou commissaris des konings Heidema van de provincie Overijssel zich naar de stad van de Plechelmus spoeden, maar die verscheen niet in de oude Hanzestad. De feestelijke gebeurtenis was er niet minder om. 'Wij hebben deze versoepeling met beide handen aangegrepen om ons 125 jaar bestaan te vieren', aldus het echtpaar Oolderink van Hotel Het Landhuis. 'De uitreiking van het predicaat Hofleverancier maakt deze bijeenkomst voor ons extra bijzonder. De toekenning is een kroon op 125 jaar werk en is een erkenning voor alle medewerkers door de jaren heen; het wordt immers niet zomaar vergeven.' Er steeg een warm klaterend applaus op.

Het predicaat Hofleverancier is één van de oudste koninklijke onderscheidingen hier te lande en geeft bedrijven het recht om het koninklijke wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, waarvan er in het land zo'n 475 zijn, kleine en middelgrote bedrijven.

 

Deel dit nieuws!