De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil na de coronacrisis 'stadjutten' voor het stedelijk herstel

Enschede wil na de coronacrisis 'stadjutten' voor het stedelijk herstel

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede ziet het einde van de coronacrisis als het begin van nieuwe initiatieven. Om die reden willen de burgemeester en de wethouders aan de slag met wat ze ‘staddjutten’ noemen. ‘We merken dat we als stad kwetsbaar zijn, dat een economische recessie nog te verwachten is (omvang onzeker) maar ook dat er enorm veel kracht in de stad zit en dat die kracht Enschede zo kenmerkt door de geschiedenis heen. Ondernemers die creatief zijn geweest, inwoners die elkaar hielpen, ouders die werkten en thuis onderwijs gaven enzovoort’, aldus het college.

Bij het opmaken van de rekening van de crisis blijkt volgens het stadsbestuur dat de uitdaging groot is. ’We merken dat we als stad kwetsbaar zijn, dat een economische recessie nog te verwachten is van nog onbekende omvang.
 Het is volgens het college ‘een mooi moment om de stad in te gaan en te gaan strandjutten naar verlangens, ideeën en activiteiten die deze stad sterker en mooier maken en voorbereiden op nieuwe stormen die onvermijdelijk gaan komen: stadjutten.'

Deel dit nieuws!