De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Transitie van de Regio Twente krijgt instemming van de gemeenten

Transitie van de Regio Twente krijgt instemming van de gemeenten

ENSCHEDE - Het dagelijks bestuur van de Regio Twente heeft ingestemd met een zogenoemd transitieplan, dat ten eerste een personele (re)organisatie betekent, ten tweede een minder ambtelijke manier van werken en ten derde een meer transparante wijze van politiek-bestuurlijke wijze van besluitvorming. De bedoeling is 'meer focus en eenvoud aan te brengen' in de samenwerking der veertien Twentse gemeenten.

De vereenvoudiging van het regiobestuur moet ook het begin markeren van de ontvlechting van de huidige organisatie, waarbij ook met medewerkers kan worden geschoven. Er komt één organisatie voor sociaal economische structuurversterking, aangestuurd door overheid, ondernemingen en onderwijsgrootmachten (Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en ROC van Twente; een soort Twente Board).

Verder wil de Regio Twente van de drie Twentse recreatieplassen af, te weten Het Hulsbeek bij Oldenzaal, Het Lageveld bij Wierden en Het Rutbeek bij Enschede. Daar hintte onlangs burgemeester Gerritsen van Almelo al op. Het idee is dat bedrijven of stichtingen veel beter een recreatiepark kunnen beheren en uitnutten dan een naar haar aard logge overheid, zoals de Regio Twente. Het idee is verder dat gemeenten in wisselende verbanden samen optrekken gelijkgestemde gemeenten in coalitions of the willing, of gemeenten die afdelingen onderbrengen bij andere, wat Losser al doet en Haaksbergen overpeinst. 



Deel dit nieuws!