De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijna eendrachtige instemming bouw Hervormd Centrum in Enter

Bijna eendrachtige instemming bouw Hervormd Centrum in Enter

ENTER - De gemeenteraad stemt in met de afbraak van een aftands dienstgebouw van de Hervormde Kerk aan de Pastoriestraat te Enter en in lijn daarmee de vervangende nieuwbouw op het zogenoemde Kerkeiland tussen de Dorpsstraat en de Werfstraat. Dat gebeurde vanavond met de grote meerderheid, ofschoon er op dit punt wel degelijk al opspelende twijfel leeft.

Zo vrezen veel partijen in de gemeenteraad dat er parkeeroverlast zal ontstaan, vooral omdat Hervormd Enter niet de verplichting heeft om te zorgen voor vervangende parkeerplaatsen. Vooral de VVD vindt dit zó problematisch dat één van de twee liberale raadsleden tegenstemde, met een verwijzing naar precedentwerking, want eerder kregen bouwers in het cebrum wel de plicht voor nieuwe parkeergelegenheid te zorgen.

Ook het ontwerp van de nieuwbouw zorgde de afgelopen tijd voor twijfel, in het dorp en in de raad, want het markante witte kerkgebouw maakt de tongen los, want is een historisch gebouw met een rijksmonumentale status, terwijl de nieuwbouw die er aan vast wordt gebouwd modern oogt. Het bleek géén reden om de seinen niet op groen te zetten voor wijziging van het bestemmingsplan.

 

Deel dit nieuws!