De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede ziet Buitenkans in eens zo grote woning op Wallenbeek

Enschede ziet Buitenkans in eens zo grote woning op Wallenbeek

 ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de bouw van een ruim bemeten woning op het landgoed Wallenbeek.  Het is volgens het bestemmingsplan mogelijk een huis van 750 kuub te bouwen (inclusief bijgebouw van honderd vierkante meter) toe te staan op deze plek in Enschede, grofweg tussen het dorp Lonneker en de buurgemeeente Losser.

Het plan gaat evenwel uit de vergroting van die woning tot vijftienhonderd kuub met een bijgebouw van tweehonderd vierkante meter. Daar tegenover staat  volgens het college tegenover dat er naast de compensatie voor de oorspronkelijke woning een extra compensatie plaatsvindt via de sloop van elfhonderd vierkante meter aan landschapsontsierende bebouwing aan de Kersdijk en aan de Helmerstraat.  Dat is ruim meer dan het minimum van 850 vierkante meter. Daarnaast wordt volgens het college aanzienlijk geïnvesteerd in natuur en landschap.

Omdat daarmee naar het oordeel van het college in ruime mate wordt voldaan de eisen van de Gids Buitenkans Enschede stemt het in met het plan en is het bereid via ondertekening van de overeenkomst met initiatiefnemer om de herzieningsprocedure voor het bestemmingsplan mogelijk te maken. Het is aan de gemeenteraad erover te oordelen.

Deel dit nieuws!