De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Formele bestendiging eenwording twee schoolstichtingen Hengelo

Formele bestendiging eenwording twee schoolstichtingen Hengelo

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de ontbinding van de Stichting Scholengroep Primato en in één adem door gelijktijdig met de overdracht aan de Dr. Schaepmanstichting. Vorig jaar november ging de gemeenteraad al akkoord met de eerste stap in de samenwerking tussen beide onderwijsstichtingen. Om deze fusie nu daadwerkelijk mogelijk te maken moet Primato worden ontbonden teneinde de hierbij aangesloten scholen over te dragen aan de Schaepmanstichting.

De gemeenteraad gaat er vermoedelijk geen woord meer aan wijden, want vindt dat er ook politiek al genoeg over gezegd toen werd besloten tot het beschikbaar stellen  van een bruidsschat van drie miljoen ten behoeve van het fusieproces. Beide organisaties konden daarmee de eenwording voorbereiden. De belangrijkste aanleiding om beide stichtingen in één te schuiven is de al jaren zichtbare afname van het aantal leerlingen, met ruim duizend per jaar. Om die reden stuurde ook wethouder Bruggink van Onderwijs op het fusietraject.

Onder de van origine rooms-katholieke Schaepmanstichting in Hengelo vallen zestien scholen met bij elkaar ruim vierduizend leerlingen en tot de openbare stichting Primato behoren acht scholen die opgeteld ruim duizend leerlingen onerwijzen.

 

Deel dit nieuws!