De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden klaagt nood bij kabinet en vraagt om meer geld rijksoverheid

Wierden klaagt nood bij kabinet en vraagt om meer geld rijksoverheid

WIERDEN - De gemeente Wierden luidt de noodklok in een poging meer geld te krijgen van de rijksoverheid. In afstemming met de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouder een smeekbede om meer rijksmiddelen gestuurd aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën. Dit gebeurt mede  naar aanleiding van een oproep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om in een brief de financiële problemen per gemeente aan de orde te stellen.

Alle gemeenten zitten volgens wethouder Kortenhoeven 'in hetzelfde financiële schuitje' en hij zegt het tijd te vinden dat gemeenten samen optrekken en laten zien dat de gemeenten financieel in zwaar weer verkeren. 'Wanneer de signalen die wij ontvangen bewaarheid worden dan zal dit nadelige gevolgen hebben voor de leefbaarheid en vitaliteit van onze plattelandsgemeente door afbraak van het gemeentelijk voorzieningenniveau', aldus de wethouder in het schrijven.

De gemeenteraad van Wierden spreekt volgende week over de financiële toekomst van de gemeente, want dan De gemeenteraad van Wierden spreekt volgende week over de financiële toekomst van de gemeente, want dan zijn de debatten over de meerjarenbegroting. De bestuurlijke angst in Wierden is dat 'voor noodzakelijke investeringen' op termijn er geen geld meer beschikbaar zal zijn. Het meerjarenperspectief in Wierden laat pittige lasten zien vanwege de miljoenen die de gemeente op het zere been moet nemen vanwege de beoogde bouw van een nieuwe schoolgebouw in de Esrand ten behoeve van de evangelische school voor voortgezet onderwijs De Passie, al dan niet in combinatie met de gewenste bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie.

Deel dit nieuws!