De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Omtzigt wil CDA leiden bij de Tweede Kamer-verkiezingen in maart

Omtzigt wil CDA leiden bij de Tweede Kamer-verkiezingen in maart

ENSCHEDE - Het parlementslid Omtzigt van het CDA is het vierde christendemocratische lid van de Tweede Kamer dat lijsttrekker wil zijn van de partij bij de verkiezingen van volgend voorjaar voor een verversing van de Tweede Kamer. De in Enschede woonachtige Omtzigt heeft al jaren een enorme achterban, niet alleen in Twente, maar in gans het land. Toen hij de partij als te lastig gold en deswege een onverkiesbare plek op de lijst kreeg kwam hij met eigen acties, zoals in de gebenedijde regio zijner inwoning met de leuze 'Kies een Twent in het parlement'. 

Pieter Omzigt is na minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en parlementariër  Martijn van Helvert de vierde kandidaat om de christendemocratie hier te lande een verkiezingsoverwinning te bezorgen, wat alweer een tijdje geleden is, en wellicht ook de formatie te winnen. Het is dan de vraag of hij premier zou willen zijn van een volgend kabinet. De Jonge en Keijzer zeggen onomwonden minister-president te willen worden. Van Helvert heeft laten weten dat zijn kandidaat-premier de huidige CDA-minister Hoekstra is.

De 46-jarige Omtzigt, echtgenoot van de Enschedese CDA-fractievoorzitter Koc, geniet naam en faam vanwege zijn dossierkennis én zijn vasthoudendheid. Hij vindt dat ministers en ministeries te vaak wegkomen met sluiertaal, wegduikgedrag en onvolledige informatievoorziening. Piet Precies werd populair met zijn vasthoudendheid in het MH17-dossier en recent, met zijn SP-collega Leijten, de aanpak van de belastingtoeslagenbende. Omtzigt geldt ook als een gedreven Europeaan, zij het streng in de leer voor landen die economische en financiële brokken maken en die willen afwentelen. 

 

Deel dit nieuws!