De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Offinga, aanpakker uit Friesland, nieuwe burgemeester Hardenberg

Offinga, aanpakker uit Friesland, nieuwe burgemeester Hardenberg

HARDENBERG - De huidige wethouder Offinga van de gemeente Súdwest-Fryslân zal met ingang van september de nieuwe burgemeester van Hardenberg zijn. Hij is vanavond voorgedragen en zal waarnemer Wiggers opvolgen die na de benoeming van de vorig jaar naar Zwolle vertrokken burgemester Snijders als 'tussenpaus' optrad. 

De 57-jarige Offinga bestiert in de gemeente Súdwest-Fryslân de porteffeulles Financiën, Economie en Landbouw, wat ook in Hardenberg topzware beleidsvelden zijn. In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester gaf de gemeenteraad aan ambitie en doorzemacht hoog in de banieren te hebben staan. De politieke kleur was daaraan ondergeschikt. Offinga is overigens lid van het CDA.

Offinga liet na de bekendmaking tegenover de Leeuwrder Courant weten er gewéldig veel zin in te hebben. 'Hardenberg heeft een mooie balans tussen stad en platteland. Er is geen krimp, er heerst een no-nonsense mentaliteit en het heeft een fantastisch MKB-klimaat.’ Hij weerd gekozen uit twintig solliicitanten en van hen was hij de op een na oudste kandidaat voor het burgemeesterschap.

Offinfga was vóór hij in 2011 wethouder werd ondernemer.

Deel dit nieuws!