De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningbouw in stadscentrum als impuls Enschede en andere steden

Woningbouw in stadscentrum als impuls Enschede en andere steden

ENSCHEDE – De gemeente Enschede krijgt een substantiële financiële bijdrage ten behoeve van woningbouw in de binnenstad. Het gaat om de gebiedsontwikkeling Stationsplein, dat een  onderdeel is van het grotere plan Centrumkwadraat en waarvan woningbouw een wezenlijk onderdeel is. Ook de gemeenten Hardenberg, Deventer en Zwolle ontvangen in dit bestek geld. Dat gebeurt volgens gedeputeerde Van Haaf, die in Overijssel over wonen en ruimte gaat, in samenwerking met de rijksoverheid en netwerkorganisaties als de Stadsbeweging en de Woonkeuken.

Van Haaf: ‘Het mooie van onze samenwerking is dat het Rijk nu mee investeert via de Woonimpuls in Zwolle, Enschede en Deventer. Via de Woonimpuls wordt landelijk 1 miljard euro door het Rijk beschikbaar gesteld. In totaal bouwen wij versneld meer dan 2.150 woningen.’

Het idee achter de gebiedsontwikkelingen is een impuls te geven aan de woningbouw in binnensteden, waardoor ook winkels en horeca profiteren. De provincie komt met een bedrag van 3,75 miljoen euro over de brug. Eerder dit jaar had de provincie al zo’n 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in regelingen voor wooninitiatieven en crisisarrangementen ten behoeve van de binnensteden. Het gaat in Enschede over de start van de zuidzijde van de Hengelosestraat/Molenstraat en rondom het Stationplein in Enschede: vijfhonderd woningen, waarvan tachtig procent in het betaalbare deel zitten (sociale huur, middenhuur en koopwoningen tot 310.000 euro)

Naast deze gebiedsontwikkelingen heeft provincie ook het stadsarrangement voor Zwarteland en het crisisarrangement voor Dalfsen goedgekeurd. Als onderdeel van de 3,75 miljoen krijgt Zwarteland 96.000 euro voor de doorontwikkeling van het centrum van Hasselt met de focus  op de leefbaarheid en het aantrekken van meer toeristen. En met Dalfsen heeft de provincie nu met alle gemeenten een corona crisisarrangement afgesloten. Met de aangevraagde € 20.000 gaat de gemeente Dalfsen een actie ontwikkelen voor de lokale ondernemers in de drie kernen Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld.

 

Deel dit nieuws!