De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente heeft rol in de waterstand en drinkwatervoorziening

Hof van Twente heeft rol in de waterstand en drinkwatervoorziening

GOOR – De raadsfractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil weten of het drinkwaterbedrijf Vitens het gemeentebestuur informeert als het de waterdruk vermindert teneinde het gebruik te beteugelen in tijden van grote vraag. Ook vraagt het CDA of de gemeente hier een actieve rol heeft. Het college van burgemeester en wethouders stelt frequent contact te hebben met Vitens én het waterschap Vechtstromen.

De fractie der christendemocraten wilde weten of het drinkwaterbedrijf Vitens het gemeentebestuur informeert als het de waterdruk vermindert teneinde het gebruik te beteugelen vanwege de grote vraag, zoals recent gebeurde. De gemeente zegt contact met Vitens te hebben en het vasthouden van water in de bodem te bevorderen door het afkoppelen van hemelwater en door water op te vangen en ruimte te geven voor waterretentie.

Verder neemt de gemeente deel aan Operatie Steenbreek. In het buitengebied van de gemeente zijn het vooral de waterschappen die via peilbeheer en inlaat van water inzet plegen om droogteschade te beperken. Perceeleigenaren zijn vooral zelf verantwoordelijk voor de omgang met hemelwater. Het college laat bovendien weten zich te oriënteren op een mogelijke gezamenlijk aanpak in de regio ten aanzien van klimaatadaptatie.

Deel dit nieuws!