De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Avedan, bieb en stadsmuseum in Almelo vrezen voor voortbestaan

Avedan, bieb en stadsmuseum in Almelo vrezen voor voortbestaan

ALMELO – De voorzitter van de bibliotheek te Almelo waarschuwt heimelijk voor sluiting van de openbare leeszaal Het Baken als er op de subsidie wordt gekort. Hetzelfde geldt voor de voorzitter van Stadsmuseum Almelo, die ook zinspeelt op het inleveren van de sleutel in geval van subsidiekorting. En de nieuwe directeur van de Almelose welzijnsmastodont Avedan waarschuwt voor de maatschappelijke effecten als de gemeente een aanslag pleegt op de reservepotten.

De raadsfracties moeten nu deze bezuinigingsangst op het maatschappelijk middenveld afwegen tegen de bezuinigingsnoodzaak in de komende jaren het financieel herstel in de begroting te bewerkstelligen. Daar hebben ze een week de tijd voor, want volgende week dinsdag dient de gemeenteraad de zogenoemde Perspectiefnota vast te stellen, waarbij wethouder Langius van Financiën al op een 'perspectief' van plus 1,8 miljoen zit, zo liet hij de raad hedenavond weten.

Wat het college betreft, althans burgemeester Gerritsen, gaat de gemeenteraad niet rommelen met de budgetten voor de gemeentelijke organisatie. Gerritsen hield een vurig pleidooi om de ambtelijke formatie zowel in omvang als in kwaliteit op orde te brengen. De burgemeester hamerde op het aambeeld van het bij de tijd brengen van de ambtenarij. Hij benadrukte dat ten stadhuize structureel 3,25 miljoen euro is bezuinigd, dat er is 'geknepen' en dat veel jonge ambtenaren aantraden (onder meer ter vervanging van afzwaaiende ouderen), maar dat daar ook scholing bij hoort, en dat dit nou eenmaal geld kost. En daar moeten Avedan, bieb en Stadsmuseum tegenop boksen.

Deel dit nieuws!