De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pleidooi voor busvervoer jongeren platteland naar onderwijs steden

Pleidooi voor busvervoer jongeren platteland naar onderwijs steden

DINKELLAND/TUBBERGEN – In de Regio Twente moeten studenten de hele dag gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, ook in de spits. Dat vinden de jonge CDA-raadsleden Jasper Oude Vrielink (22) en Marc Smellink (24) uit respectievelijk Tubbergen en Dinkelland. Ze spreken namens de christendemocratische fracties in beide gemeenten.

De maatregel dat studenten alleen buiten de spits mogen reizen met het openbaar vervoer is onverstandig. ‘Deze afspraken lijken logisch in de Randstad, omdat daar veel gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer, in onze plattelandsgemeenten lijkt het met de langere afstanden, beperkte vervoerscapaciteit en met name reizende scholieren en studenten onuitvoerbaar.’

De jonge volksvertegenwoordigers wijzen op de lange afstanden vanuit hun nationaal park Noordoost Twente naar ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Dat is gevoegd bij het ontbreken van spoorverbindingen en de dunheid der buslijnen een probleem.

Volgens de jonge CDA’ers neemt de druk op het openbaar vervoer verder toe, met name na de zomervakantie. Door de aangepaste inrichting van de lijnbussen kunnen er aanzienlijk minder mensen mee. De verplichting dat studenten buiten de spits moeten reizen is daarmee volgens hem onverstandig. Buiten de spits zal er een piek in het busvervoer ontstaan, met het risico dat er scholieren en studenten noodgedwongen bij de bushalte blijven staan. Oude Vrielink en Smellink willen dat de colleges van burgemeester en wethouders in actie komen.

Deel dit nieuws!