De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw 135 asielzoekers naar pand aan Willemstraat in Hengelo

Opnieuw 135 asielzoekers naar pand aan Willemstraat in Hengelo

HENGELO – De gemeente Hengelo overweegt sterk opnieuw 135 asielzoekers te huisvesten in het pand Hooghagen aan de Willemstraat. In het gebouw woonden van 2015 tot 2017 ook al 135 vluchtelingen met een asielaanvraag en zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad staan ook nu positief tegenover het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om het pand. Nu gaat het om de periode van juli dit jaar tot medio juli 2022.

De huidige opvangplekken zitten vol. Vorig jaar maakte het COA bekend nog vijfduizend wooneenheden nodig te hebben. Er zijn, ondanks de verlaagde instroom door de coronacrisis, nog steeds duizenden nieuwe opvangplaatsen nodig. De laatste weken – sinds de herstart van de asielprocedure - neemt de bezetting ook weer toe. Hierdoor ontstaat nog meer druk op de opvanglocaties van het COA. Ook wordt een deel van de asielaanvragen nog niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld, waardoor mensen langer in de opvang verblijven.

In het pand Hooghagen wonen nu nog Poolse werknemers, maar die zouden op korte termijn verhuizen. Daarna wordt het pand schoongemaakt en op onder meer brandveiligheid gecontroleerd. De eerste asielzoekers komen in de loop van volgende maand al. Het COA verzorgt de opvang en begeleiding en er is net als in de vorige periode 24 uur een beheerder.

Deel dit nieuws!