De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Domijn wil wederopbouwbuurt in Haaksbergen op termijn afbreken

Domijn wil wederopbouwbuurt in Haaksbergen op termijn afbreken

HAAKSBERGEN - De woningcorporatie Domijn is voornemens aan het Zwarteland, de Zieneschstraat en de Beatrixstraat te Haaksbergen 49 huizen te slopen. Het gaat onder meer om woningen die uit de jaren veertig en vijftig dateren, de periode van de wederopbouw na de oorlog. De sloop van dit stedenbouwkundige tijdbeeld staat voor 2023 op de rol. Dat meldt de volkshuisvester op zijn site.

Het renoveren en qua voorzieningen bij de tijd brengen van de huizen zou te begrotelijk zijn. De bedoeling is acht woningen om een hofje aan de Zienesch te laten staan, want die zijn van later dan de rest en kunnen na een renovatie nog wel een tijdje mee. Alle bewoners van het buurtje zijn geïnformeerd en krijgen hulp bij herhuisvesting. Er komt na de afbraak geen vervangende nieuwbouw.

Domijn inspecteerde vorig jaar de 49 woningen aan het Zwarteland op technische staat, kwaliteit, energiezuinigheid en de mogelijkheid om er van jong tot oud te wonen. Daarbij bleek dat de huizen sterk verouderd en eigenlijk ´op´ zijn. Het opknappen van de woningen is duur zijn en en dan nog niet aan de eisen voldoen van nu en in de toekomst, zoals energieneutraal en zonder aardgas.

Deel dit nieuws!