De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na burgemeester nu ook gemeentesecretaris weg: keerpunt Borne

Na burgemeester nu ook gemeentesecretaris weg: keerpunt Borne

BORNE – Na een nieuwe burgemeester komt er nu ook een nieuwe gemeentesecretaris, dus na een nieuwe bestuurlijke baas ook een nieuwe ambtelijke baas. Relatief kort na het vertrek van burgemeester Welten naar Haaksbergen verlaat ook de hoogste ambtenaar Rozendom het lokale Schip van Staat,

Rozendom werd vier en een half geleden gemeentesecretaris, door een promotie, want daarvoor was de geboren Rijssenaar raadsgriffier. Als motief voor zijn besluit een andere betrekking te zoeken liet hij weten dat ‘een andere stijl van leiderschap’ na zes jaar heilzaam kan uitpakken.

Rozendom zegt wel dat de piketpalen zijn geslagen voor een nieuwe koers in Borne. De gemeente staat voor een aantal opgaven, met als belangrijkste vraagstukken dat van de omvang van de gemeentelijke taken (keuzes maken) en in relatie daarmee de huisvesting van de gemeente.

Uit onderzoek is trouwens gebleken dat de erfenis van Welten en Rozendom ook bestaat uit een verminderd vertrouwen in de kracht en de visie van het gemeentebestuur.

Deel dit nieuws!