De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw appartementen in voormalig bibliotheekpand OBD te Nijverdal

Bouw appartementen in voormalig bibliotheekpand OBD te Nijverdal

NIJVERDAL - Het leegstaande pand van de Overijsselse Biblotheek Dienst te Nijverdal zal een metamorfose ondergaan ten behoeve van woningbouw. De bedoeling is in het gebouw op de hoek van de Van Alphenstraat en de Nicolaas Beetsstraat 26 appartementen te bouwen, in verschillende formaten en voor gevarieerde prijzen, van twee tot vier ton.

Op het terrein zullen ook een dubbele woning en een rij met acht huurhuizen komen, volgens het plan van de Amsterdamse projectontwikkelaar Spacetolive, waarover het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn zich nu een oordeel gaan vellen. De plannning is voorshands de nieuwbouw over twee jaar op te leveren.

Dat het gebouw van de Overijsselse Bibliotheek Dienst bij het Blokkenpark in de voorliggende plannen niet wordt afgebroken is volgens het gemeentebestuur een pré, want een tijdbeeldm zowel qua architectuur als qua voormalig gebruik. Het werd als boekenbunker overbodig na de fusie met de Gelderse Bibliotheek Dienst en de nieuwbouw in Deventer.

Deel dit nieuws!