De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal past bestemmingsplan aan vanwege woonzorginstelling

Oldenzaal past bestemmingsplan aan vanwege woonzorginstelling

OLDENZAAL - Aan de Prins Bernhardstraat te Oldenzaal komt een kleinschalige woonzorg. Het bestemmingsplan sluit de bouw van 47 (zelfstandige) zorgwoningen uit, zoals dat ooit in de plannen van Villa Rozenhof was opgenomen. Ook het aantal parkeerplaatsen is nu berekend op een kleinschalig gebouw voor woonzorg. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit wat duidelijker omschreven om te voldoen aan een oproep tot meer duidelijkheid van de Raad van State.

Dat gebeurt, zo besloot het college, door het begrip ‘zorgwoningen’ te vervangen door ‘onzelfstandige wooneenheden’, de definitie van het begrip ‘woonzorginstelling’ te vervangen en de definitie van het begrip ‘zorgwoning’ te schrappen en hiervoor in de plaats een definitie van het begrip ‘onzelfstandige wooneenheid’ toe te voegen. In het aangepaste plan zijn volgens de gemeente 33 parkeerplaatsen toereikend voor bezoekers en personeelsleden van de aangepast woonvoorziening.

Behalve over de parkeerbehoefte waren ook buurtdisputen (of disputen in de buurt) over de groenvoorzieningen, waaronder een monumentale zilveresdoorn in de tuin bij de Villa Rozenhof, waarvan veel buurtbewoners vinden dat die van grote waarde is voor het welbevinden in de wijk.

 

 

Deel dit nieuws!