De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Over machinaties, mores en moeite om de plek van de Lidl in Goor

Over machinaties, mores en moeite om de plek van de Lidl in Goor

GOOR – De vestiging van een filiaal van de supermarktketen Lidl in het centrum van Goor roept veel bezwaren op bij inwoners en naar aanleiding daarvan ook in de gemeenteraad, maar wethouder Meulekamp van Economische Zaken wil nergens op vooruit lopen en zijn ambtenaren mogen niks zeggen. De raadsfractie van de SP heeft laten weten dat de wethouder in dit spraakmakende dossier aan zijn eerste leugen niet gebarsten is en dat hij moet oppassen voor zijn tweede niet te worden gehangen. 

Volgens de VVD-wethouder is de gemeente geen partij en heeft geen der volksvertegenwoordigers die hem kapittelen de moeite genomen hem te bezoeken om zijn lezing te horen. Dat is volgens het raadslid Stevens van de SP ‘zeker niet waar’. Het betreft oplaaiende emotie die mogelijk tot een lastige motie kan leiden. En in elk geval emotie, want Meulekamp zou de SP ‘emotioneel op de kop’ hebben gegeven.

De beoogde vestiging van de Lidl op de plek van de voormalige Rabobank stuit niet alleen in de raadszaal op protest, bij veel politieke partijen, maar ook bij de Stadsraad, bij Goor Collectief en bij bewonersgroepen. Naar het oordeel van Meulekamp is  de gemeente feitelijk geen speler op dit bord, want betreft het een zaak tussen zakelijke partijen die in onroerend goed handelen. Bovendien vindt de wethouder dat de kwestie ‘onder de rechter’ is, wat hem zou nopen tot het betrachten van terughoudendheid.

Net als de SP wil ook D66 de supermarktkwestie agenderen, net als de PvdA, al is ie partij iets voorzichtiger in zijn doen en laten omdat de zaak 'onder de rechter' zou zijn. Andere partijen beginnen zich volgens Stevens eveneens te roeren.

 

Deel dit nieuws!