De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Futselaar geeft leiding SP-fractie Enschede over wegens sfeer raad

Futselaar geeft leiding SP-fractie Enschede over wegens sfeer raad

ENSCHEDE – De politieke mores in de raadszaal zijn voor fractievoorzitter Futslaar reden de leiding van haar partij over te dragen aan fractiegenoot Van Ek. Futselaar blijft wel deel uitmaken van het socialistische smaldeel in de gemeenteraad, in elk geval tot de verkizingen over twee jaar.

Als belangrijkste reden voert Futselaar op de site van de afdeling aan dat de rol van het voorzitterschap haar steeds zwaarder begint te vallen. Dit heeft te maken met de onderlinge verhoudingen in de raad en de verplichtingen die het voorzitterschap met zich meebrengt. Ook de moeizaam verlopende samenwerking tussen coalitie- en oppositiepartijen ervaart ze als storend.

‘De energie die me dit kost besteed ik liever aan andere zaken die ik belangrijk vind’, motiveert Futselaar. Ze is bestuurslid van het Humanistisch Verbond Oost Nederland en de Raad voor Levensovertuiging en Religie Enschede. Over de opkomende polarisatie die wordt aangewakkerd door Enschedese coalitie- en oppositiepartijen zegt Futselaar zich ‘grote zorgen’ te maken. ‘Daarmee verpest je de verhoudingen tussen groepen bewoners.’

Onduidelijk is of Futselaar over twee jaar weer op de lijst voor de raad wil staan. Ze is nu bezig aan haar derde termijn  in de gemeenteraad te Enschede.

 

 

Deel dit nieuws!