De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Links Blok in Almelo roept coalitie op voorzieningen intact te laten

Links Blok in Almelo roept coalitie op voorzieningen intact te laten

ALMELO – Het linkse smaldeel in de gemeenteraad van Almelo wil kortingen op subsidies zien te voorkómen. Het gaat om de raadsfracties van vier partijen, te weten de PvdA, de SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo met bij elkaar zeven raadsleden, die twintig procent van het aantal zetels bezetten.
 
Het kwintet vindt dat voornemen tot het korten van subsidies voor onder meer de bibliotheek Almelo, het stadsmuseum Almelo, de muziekschool Twente en de welzijnsstichting Avedan moeten worden teruggedraaid. Een extra reden daarvoor is dat de gevolgen van de coronacrisis in op het erf van educatie, emancipatie en maatschappelijke vorming al een enorme klap zijn en dat het ook nog korten op subsidies extra hard aankomt. In veel gemeenten is juist sprake van compensatie voor gederfde inkomsten. Het is volgens Links Blok de omgekeerde wereld als Almelo de de genadeklap uitdeelt. 

Volgens de linkse fracties is nu het moment voor de coalitie om ‘de ingezette kruistocht om te besparen op subsidies’ te staken. ‘De vraag moet nu niet zijn tot hoever we kunnen bezuinigen voordat de uitvoerende instellingen omvallen. De voorspellingen dat de grootste klappen die corona veroorzaakt voor het economische en sociaal-maatschappelijke leven nog komen, moet juist aanleiding zijn pas op de plaats te maken', aldus de zeven raadsleden van Links Blok in Almelo.

Ter adstructie stelt PvdA-raadslid De Vries: 'Het piept en kraakt aan alle kanten. Het laatste wat je moet doen is laagdrempelige algemene voorzieningen op het spel zetten. Dat is lelijk en dom omdat je nog meer de nadruk legt op ieder voor zich en niemand voor ons allen. Bovendien is het elastiek van deze instellingen al langdurig uitgerekt. De bom onder hun voortbestaan zet ook banen op het spel.'

Deel dit nieuws!