De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen strijdt voor zijn laatste kans op behoud zelfstandigheid

Haaksbergen strijdt voor zijn laatste kans op behoud zelfstandigheid

HAAKSBERGEN – Een meerderheid van de gemeenteraad van het technisch zo ongeveer failliete Haaksbergen ziet het in overleg met de provincie Overijssel  opgestelde financieel herstelplan als een nieuw begin, waarbij de een over een startpunt sprak en de ander over een nieuwe fundering.

De meerderheid accepteert dat investeringen in belangrijk geachte voorzieningen (zoals onderwijs, sport, cultuur en woningbouw) langer dan gedacht en gehoopt op zich laten wachten en dat in relatie daarmee een pittige verhoging van de onroerend goed-belasting (tot 25 procent) onafwendbaar is. Dat kan niet anders omdat de provincie Overijssel als financieel toezichthouder dit domweg eist.

De teneur in de dik acht uur durende debatten was dat nieuwbouw van scholen, waaronder Het Assink Lyceum, niet worden afgesteld, maar uitgesteld. Ook zou, eveneens met steun van de provinciale overheid, de woningbouw kunnen worden versneld. Op dat punt wees CDA-chef Ten Voorde erop dat de gemeente ruimte heeft vierhonderd woningen mag bouwen, waarbij hij de Wissinkbrink noemde, waar de provincie ook nog een vinger in de pap heeft, maar collegae van hem bleken vervolgens toch meer te opteren voor binnendorpse plekken. 

Een ander lichtpunt was de mededeling dat er op zeer korte termijn bedrijven bekend gaan maken dat ze zich op het bedrijvenpark Stepelo zullen vestigen.

 

Deel dit nieuws!