De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nu al plan derde fase Berghorst in Enter; accent op betaalbaarheid

Nu al plan derde fase Berghorst in Enter; accent op betaalbaarheid

ENTER – Er zit vaart in de bouw van woningen in de wijk Berghorst aan de Ypelose kant van Enter. Er komen daar 115 huizen te staan en nu al worden volgens wethouder Coes de voorbereidingen voor een tweede fase getroffen. Daar zijn zo'n honderd woningen van meerdere types gedacht. Coes verraste de gemeenteraad met de mededeling dat wellicht volgend jaar al met de bouw in die tweede fase kan worden begonnen. Gedacht wordt aan ongeveer en kwart sociale huur, zowel appartementen als rijen. Daarnaast komen er koopwoningen, zowel in rijen als vrijstaand.

Wellicht nóg verrassender voor de raadsleden was de ontboezeming van Coes dat hij ook al een derde fase van Berghorst op zijn netvlies heeft, waar hij hedenavond  trouwens verder nog niet over uitweidde. De wethouder reageerde onder meer op de breed gedeelde wens van de gemeenteraad dat er meer moet worden gebouwd, zeker in Enter, waarbij een accent wordt geplaatst op de behoeft aan betaalbare woningen, met name voor jongeren. Vooral de voorlieden Te Riet, Getkate en Slagers van de fracties van respectievelijk NEW, CDA en PPW hamerden op dit aambeeld.
 
In dat verband signaleerde Slagers op dat er relatief veel wordt gebouwd in het groene buitengebied van de dorpskernen van Enter en Wierden, voor de upper ten, waarbij ze sprak over ‘veel villa’s rondom de kernen in de mooie omgeving van Enter en Wierden'.

Er komt eind dit jaar een bijeenkomst voor kandidaat-kopers van kavels in de Berghorst, meldt de gemeente donderdag aanvullend op bovenstaande berichtgeving van woensdag.

 

Deel dit nieuws!