De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Boerman onder vuur vanwege dure doch mislukte lobby complete A35

Boerman onder vuur vanwege dure doch mislukte lobby complete A35

NIJVERDAL – Met onthutsing reageerden gedeputeerde Boerman en de statenfracties van Overijssel vanmiddag op het bericht dat minister Van Nieuwenhuizen weigert de N35 op afzienbare termijn te verbreden van een tweebaans- tot een vierbaansweg. Veel fracties richtten hun pijlen trouwens ook op de gedeputeerde wiens missie als volgens hen deerlijk is mislukt. Hij zou tenminste verwachting hebben gewekt.

De bewindsvrouw van de VVD stelt nu dat meer asfalt voor een verdubbeling van het aantal rijbanen niet voor alles de oplossingen en ook niet voor verbinding van de economische centra Regio Twente en Regio Zwolle. Dat betekent uitstel, dus onderzoek, dus lange baan in plaats van snelle baan.

Er is in Overijssel van alles gedaan om de aanleg van  een vierbaansweg te  bevorderen, waaronder 120 miljoen aan eigen dukaten plus opties tot gedeeltelijke (voor)financiering. Boerman gaf vandaag aan net zo vertoornd te zijn als de geagiteerde statenleden en het er niet bij te laten zitten. Het kon een bezoedeld blazoen niet voorkomen, zo bleek in commissieberaad, waar met name FvD en PVV in het debat met scherp schoten.

Deel dit nieuws!