De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel wil ruimhartig zijn bij schade huizen Almelo-De Haandrik

Overijssel wil ruimhartig zijn bij schade huizen Almelo-De Haandrik

VROOMSHOOP/GEERDIJK - De provincie Overijssel is bereid 25 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het herstel-op-maat van beschadigde woningen op de oevers van het kanaal Almelo-De Haandrik. Het geld komt uit een provinciaal fonds van veertig miljoen dat voor dit doel werd gevormd. Een voorstel met deze strekking van het college van gedeputeerde staten komt over twee weken voor besluitvorming aan de orde in Provinciale Staten van Overijssel.

Er zijn 350 woningen beschadigd na kanaalwerkzaamheden in Vroomshoop/Geerdijk, Daarlerveen, Beerzerveld en MariĆ«nberg/Bergentheim. De bedoeling is, zo heeft gedeputeerde Boerman meermalen gezegd, 'maatwerk' te bieden en daar is het collegevoorstel op gebaseerd. Tien huizen zouden dermate beschadigd zijn dat afbraak voor herbouw de enige optie zou zijn. Ook eventiele opstallen en attributen/interieur maken onderdeel uit van 'aangetaste goederen'. 

Het kan gaan om directe vergoeding van reparatie of om een regeling voor werkzaamheden. Waar sprake is van een causaal verband tussen kanaalwerk (uitbaggeren van het kanaal voor meer diepte en het slaan van damwanden voor kadeversteviging) komt de provincie volgens een voorstel van het college van gedeputeerde staten cash over de brug, waar een oorzakelijk verband minder duidelijk is biedt de provincie aan voor bedragen van tienduizend euro tot twee ton renteloze leningen te verstrekken. De statenvergadering over de 'kanaalkwestie' staat voor 1 juli op de rol. Een van de vragen daarbij zal zijn of de resterende vijftien miljoen (veertig min vijfentwintig) dan ook beschikbaar is als dat noodzakelijk mocht zijn. Nu al vragen bewoners zich af waar de nu beschikbare 25 miljoen op gebaseerd is. Dat mag Boerman de statenleden toelichten, om te beginnen. 

 

 

Deel dit nieuws!