De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Herverdeling der portefeuilles door uitvallen wethouder Braamhaar

Herverdeling der portefeuilles door uitvallen wethouder Braamhaar

ENTER/WIERDEN - Naar verwachting gaat de absentie van wethouder Braamhaar der gemeente Wierden dermate lang duren dat zijn beleidsportefeuilles moeten worden herverdeeld. Dat is vandaag bekendgemaakt. De portefeuilles Onderwijs en Zorg zijn 'geparkeerd' bij wethouder Coes, die in dat metier een ransel vol ervaring heeft, want bestierde ook in zijn wethouderlijk bestaan te Hellendoorn de zorg en was voor hij politicus werd werkzaam als ambtenaar Sociale Zaken te Almelo. Hij krijgt ook onderwijs in zijn pakket, waaronder het ingewikkelde scholendossier, met De Passie in Wierden en De Talenter in Enter.

De beleidsterreinen werk, inkomen, participatie, inburgering en sport worden bij wethouder Kortenhoeven ondergebracht. Daarnaast wordt Kortenhoeven verantwoordelijk voor sport en wordt Coes belast met onderwijs. Om de druk voor de wethouders evenredig te verdelen worden klimaatadaptatie en het project Plan Oost volledig ondergebracht bij Kortenhoeven die ook al duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De portefeuille handhaving, nu de verantwoordelijkheid van wethouder Kortenhoeven, zal voor de duur van de absentie worden waargenomen door burgemeester Tigchelaar.

Braamhaar verblijft ziek thuis nadat hij nadat hij vorige week na afloop van een vergadering van de gemeenteraad onwel werd. Volgens een persbericht van de gemeente Wierden is nog onduidelijk wanneer Braamhaar zijn werkzaamheden als wethouder weer kan oppakken. Voorshands moet hij vooral rust nemen.

 

Deel dit nieuws!