De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ondanks verzet Twenterand uitbreiding varkensbedrijf Beerzerveld

Ondanks verzet Twenterand uitbreiding varkensbedrijf Beerzerveld

BEERZERVELD/VROOMSHOOP - De uitbreiding van de varkenshouderij van Schuttert te Beerzerveld mag toch kan doorgang vinden. Dat gebeurt aan de Beerzerhooiweg, voor een bescheiden deel op grondgebied van de gemeente Twenterand, die in de vorige raadsperiode weliswaar instemming gaf, maar na de gewijzigde politieke verhoudingen sinds twee jaar wél bezwaren heeft, maar te laat en te klein.  Schuttert wil nieuwbouw plegen voor het houden van 3.500 fokzeugen.

Er loopt nog een tweede procedure, namelijk gericht tegen het plan voor de bouw behoeve van een opfokbedrijf voor veertienduizend biggen aan de Knolsdijk, waartoe een oude stal wijkt voor een nieuwe die qua ruimte zal worden verdubbeld tot anderhalve hectare overdekte biggenruimte die zou voldoen aan de eisen des tijds, die voldoet aan de overheidseisen, met luchtwassers en dergelijke, en binnen de normen van uitstoot ammoniak en fijnstof.

Het verzet tegen deze intensieve 'biggenfarm' van Handelshuis Schuttert neemt landelijke vormen aan, met nu al meer dan zevenduizend  handtekeningen. Dat heeft te maken met de door dierenrechtenorganisatie Compassion in World Farming Nederland (CIWF), die ook elders in den lande op dit front vrij pittig actief is. Volgens initiatiefnemer Schuttert van de bouw in van het opfokbedrijf voor veertienduizend biggen is sprake van moderne ruimtes en hedendaagse normen voor het houden van veertienduizend biggen; de gemeente en de provincie zijn positief.

 

Deel dit nieuws!