De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier woningen op plek van Jachtlust en ook vier op agrarische erven

Vier woningen op plek van Jachtlust en ook vier op agrarische erven

GOOR/MARKELO – Er kunnen wat het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente op de plek van het gewezen horecapand Jachtlust aan de Markeloseweg te Goor vier woningen worden gebouwd. Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een wijziging van de bestemming.

Het plan komt uit de koker van het Goorse aannemings- en afbouwbedrijf Haafkes, dat het  zes hectare omspannende perceeel met het café-restaurant  twee jaar geleden kocht. In de procedure is het bouwplan een aantal keren aangepast. Jachtlust heeft geruime tijd leeg gestaan na de bedrijfsbeëindiging. Het telde drie zalen onder één dak voor groepen van vijf tot honderd personen. Ook werd er catering aangeboden. De sluiting betekende een einde aan lange horecahistorie. In het jaar 1847 stond er op de locatie aan de Markeloseweg al een herberg.

Behalve met de nieuwbouw aan de Markeloseweg stelt het college van burgemeester en wethouders ook voor op vier andere percelen in het buitengebied van Markelo een woning te bouwen. Het betreft hier voormalige agrarische erven aan de Enkelaarsweg 5, de Potdijk 7, de Klompmakersweg 7 en de Rietdijk De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn beëindigd en de sterk verouderde en landschapsontsierende bedrijfsbebouwing dient te worden afgebroken. In ruil daarvoor wordt het recht op de bouw van twee compensatiewoningen verkregen. Beide woningen worden gerealiseerd op het perceel Potdijk te Markelo.

 

Deel dit nieuws!