De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meer ruimte voor Spoorfietsen in contreien van Hengelo en Twekkelo

Meer ruimte voor Spoorfietsen in contreien van Hengelo en Twekkelo

HENGELO/TWEKKELO - Het traject voor Spoorfietsen in Hengelo krijgt er in zuidelijke richting driehonderd meter bij tot aan de Bruninksweg in Twekkelo. Het herstellen van de spoorlijn, ooit aangelegd voor het transport is van (onder meer) zout naar Duitsland, heeft een toeristisch-recreatieve achtergrond. Er is een station gebouwd aan de Kuipersdijk bij het FBK-stadion. Daar kunnen spoorfietsen worden gehuurd. Dat is een succes gebleken.

Dat succes is zo groot dat werd besloten het spoor van de voormalige Van de Gelders-Overijsselse spoorwegmaatschappij te verlengen. Na de verlenging krijgen bezoekers de kans langer te genieten van dit bijzondere vervoer, fietsend over de spoorrails, in de contreien tussen Hengelo en Enschede, naar de oude buurtschap Twekkelo. Dit eindpunt zal beter zichtbaar worden gemaakt en bovendien geschikt gemaakt voor mindervaliden.

Verder maakt een aanpassing van het bestemmingsplan het mogelijk dat twee authentieke zoutboortorens en een voormalige zoutwagon, die gebruikt gaan worden als trekkershutten, makkelijker bereikbaar zijn. Verder krijgt de bestaande stallingsruimte nabij het startpunt (FBK-stadion) dichte wanden. De provincie Overijssel en de Vereniging Behoud Twekkelo zien geen bezwaren tegen het verlengen van het nostalgische 'schaddenspoor'.

 

Deel dit nieuws!